If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най лесния и компактен вариант са активните буфери, има ги на прилични цени, естествено и на неприличи , но ти спестяват доста място и качеството ти ще се дигне десетократно.
Като съотношение цена/качество май не са добър вариант - най-евтиният Pioneer активен беше около 400лв, а не е нищо особено.
Аз голяма разлика не виждам в обема. Един Hertz ES250 има нужда от 30 литра кутия и усилват формат А4
Не се опитвам да спечеля каквото и да е, идеята ми е че ако пича все пак реши да сменя, за което спомена че не бърза и май само си търкаме приказките, да си вземе 2 колони за вратите ще му струва наполовината или повече от това да си вземе такъв говорител, а място за сравнение просто не съществува. Благодаря все пак за интересната дискусия. А една от най истинските приказки, които съм чувал и мога да кажа е: НЕ СЛУШАЙТЕ БАСА, УСЕТЕТЕ ГО!!!
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Батенца - вие май само HERTZ сте чували - къде ви осдтанаха другите марки - и то херц като херц да е - на алфа 145/6 се салга най малко
ESK-165 да не приказвам че трябва да е HI ENERGY ЗА ДА СЕ УСЕТИ НЕЩО КАЧЕСТВЕНО
Лично аз предлагам нещо малко по различно - то се казва B-6 A НА DLS
ако знаете как свири това - съм сигурен че ще хукнете да си сненяте херцовете веднага .
айде да не ви мъча - вижте това : http://briad-audio.com/
alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i
Мойто мнение е, че няма нужда от усилвател за тези колони. Плеърът е от определящо значение за качеството и силата на звука. Но с тези колони не мога да се съглася, че звука може да е добър. Най лесния и компактен вариант са активните буфери, има ги на прилични цени, естествено и на неприличи , но ти спестяват доста място и качеството ти ще се дигне десетократно. Няма да ти се наложи да сменяш, нито предни, нито задни. Аз сложих туба в багажника, 2 пищялки отзад и не мога да бъда по-доволен за тези средства, които съм вложил.
леле представям си как свири javascript:emoticon('')
dj
ама по- добре да не го чувам
alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i
Най лесния и компактен вариант са активните буфери, има ги на прилични цени, естествено и на неприличи , но ти спестяват доста място и качеството ти ще се дигне десетократно.
Като съотношение цена/качество май не са добър вариант - най-евтиният Pioneer активен беше около 400лв, а не е нищо особено.
Аз голяма разлика не виждам в обема. Един Hertz ES250 има нужда от 30 литра кутия и усилват формат А4
бате ми тогава в колко ще свяири ES 300 ???
10 " бас херц свири прекрасно в 25 литра даже и без дънпингов материал
12" съответно 31-34 литра
има басчета дето са даже и в по малки обеми - само че те са hienergy и цената съответно е доста миризлива.....
има басчета дето са даже и в по малки обеми - само че те са hienergy и цената съответно е доста миризлива.....[/quote:1ghsnp1v]
То си зависи и от вида на кутията, а и това не съм си го измислял аз (не разбирам почти нищо от такива неща, но не съм и глух), а го е казал производителя за ES250 Reflex Box 28 литра.
DLS-а къде го намеси, човека питаше за говорители на цена 60лв.
Да не говорим, че за по хубави говорители трябва и усилвател за да свирят достатъчно добре за парите, които си дал.
има басчета дето са даже и в по малки обеми - само че те са hienergy и цената съответно е доста миризлива.....[/quote:2hattr10]
То си зависи и от вида на кутията, а и това не съм си го измислял аз (не разбирам почти нищо от такива неща, но не съм и глух), а го е казал производителя за ES250 Reflex Box 28 литра.
DLS-а къде го намеси, човека питаше за говорители на цена 60лв.
Да не говорим, че за по хубави говорители трябва и усилвател за да свирят достатъчно добре за парите, които си дал.[/quote:2hattr10]
Виж сега - дай да приказваме малко по тая тема - ако искаш качество от тоя говорител - естествено че няма да го направиш с фазоинвертор - по принцип с него вадиш отразената вълна и я инвертираш - съответно звука се усилва , но за сметка на какво ?
аз ще ти кажа на какво - усилваш звука , но усилваш и нелинейните изкривявания - демек на български - вкарваш само кривоч
този говорител свири перфектно в затворен обем - погледни спецификацията -в книжката и ще видиш какво пише - cliset box- 20 L
при резонансна честота 35 Hz
ами защо приказвате за качество тогава - дай да свириме силно да не се стои в колата па на сичкото отгоре и качественно за 25-50 лв ??? как става това ?
ами НЕ СТАВА
Виж сега - дай да приказваме малко по тая тема - ако искаш качество от тоя говорител - естествено че няма да го направиш с фазоинвертор - по принцип с него вадиш отразената вълна и я инвертираш - съответно звука се усилва , но за сметка на какво ?
аз ще ти кажа на какво - усилваш звука , но усилваш и нелинейните изкривявания - демек на български - вкарваш само кривоч
този говорител свири перфектно в затворен обем - погледни спецификацията -в книжката и ще видиш какво пише - cliset box- 20 L
при резонансна честота 35 Hz
Аз само се оправдах защо съм казал 30 литра обем . Не съм имал възможност да чуя как ES250 свири в затворен обем, но ти щом си го чувал и в затворен и в бас рефлекс... извода е ясен кое е по-доброто.
По темата колко място се заема - 20 или дори 28 литра мисля, че и в двата случая не би било проблем.
В един аудио форум ме посъветваха Hertz ES 250 да го сложа в 28 литра затворен обем и се получи нещо повече от добро, не се доверявайте на това което пише в книжките към говорителите.
Със сигурност силата на звука няма край, но живеем в Бг и малко хора могат да си позволят да си направят музиката без компромиси. Не искам да говоря на изуст, защото не знам как вървят цените на тези говорители ДЛС, но това което съм си направил в колата можете само да мечтатете за парите, които съм вложил. Говоря в кръга на шегата естествено :P Много "обичам" фирми, които са се постарали за готин сайт и не са вписали цени. Е кво трябва да им звънна или да отида до магазина, че се чудя кво да правя по цял ден. А и много се отдадохте на изрази, професионални така да кажа. Може да се намери и разрешение без да се изтъквате... приятелско ви говоря, да знаете... Кажете примерни цени на тия говорите от сайта.
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
[quote="stenli"]В един аудио форум ме посъветваха Hertz ES 250 да го сложа в 28 литра затворен обем и се получи нещо повече от добро, не се доверявайте на това което пише в книжките към говорителите.[/quot
Може - всеки има право да си даде мнението - просто мисля че моето мнение не е за изпускане - работата ми е точно това - озвучаване по автомобили и вярвайте ми по цял ден седя и смятам бас каси
Със сигурност силата на звука няма край, но живеем в Бг и малко хора могат да си позволят да си направят музиката без компромиси. Не искам да говоря на изуст, защото не знам как вървят цените на тези говорители ДЛС, но това което съм си направил в колата можете само да мечтатете за парите, които съм вложил. Говоря в кръга на шегата естествено :P Много "обичам" фирми, които са се постарали за готин сайт и не са вписали цени. Е кво трябва да им звънна или да отида до магазина, че се чудя кво да правя по цял ден. А и много се отдадохте на изрази, професионални така да кажа. Може да се намери и разрешение без да се изтъквате... приятелско ви говоря, да знаете... Кажете примерни цени на тия говорите от сайта.
казвам ги веднага - цените са почти като на herz es165 ---
те са на цена около 169 лв - комплекта
тези говорители ДЛС - са 179 лв - разликата в звука е доста голяма
а ти поне си в софия - мисля че няма да ти отнеме много време да отидеш и да разбереш за какво приказвам.
В един аудио форум ме посъветваха Hertz ES 250 да го сложа в 28 литра затворен обем и се получи нещо повече от добро, не се доверявайте на това което пише в книжките към говорителите.
Много добро поне по това което ми показа даже и не повярвах на ушите си
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment